Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 350ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |