Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 310g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 6ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |