Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 170g |
1,19 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 185g |
1,43 zł
(2,78 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
0,64 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sok z buraków | 75g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |