Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka tarta | 20g |
0,16 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
0,61 zł
(8,49 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
0,79 zł
(4,49 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
1,40 zł
(9,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
0,17 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
2,17 zł
(14,49 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Rukola | 40g |
2,40 zł
(5,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
4,64 zł
(8,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |