1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Biały pieprz | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula czerwona | 30g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
0,87 zł
(8,69 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 710ml |
2,48 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
0,84 zł
(3,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 50g |
1,78 zł
(4,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 200g |
0,77 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |