Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
Masło | 30g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
1,12 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 105g |
4,94 zł
(7,99 zł) |