1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 600g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 23g |
2,75 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 175ml |
0,61 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek | 100g |
0,67 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 3g |
0,02 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 725ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |