Darmowa dieta 2200 kcal nr 2073



Śniadanie


Koktajl z borówek
392 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 20.6 g T: 10.6 g W: 57.4 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Serek z suszonymi śliwkami
264 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 20.99 g T: 1.2 g W: 44.89 g (BŁ: 4.45 g)

Wegetariańskie  

23   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Risotto z groszkiem i grzybami
722 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 19.56 g T: 23.4 g W: 119.42 g (BŁ: 21.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w paski grzyby. Wrzucamy ugotowany wcześniej ryż, groszek i przyprawiamy dla smaku pieprzem i solą.


Podwieczorek


Zapiekanka z grahamki
366 kcal
Łączna waga porcji: 145g.

B: 19.89 g T: 10.72 g W: 50.54 g (BŁ: 6.03 g)



80   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy margaryną każdą połowę, kładziemy po plasterku szynki a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku aż ser się roztopi a bułka będzie chrupiąca. Można posmarować keczupem.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2198 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 91.81 g
Tłuszcz: 63.67 g
Węglowodany: 339.8 g (w tym błonnik: 49.94 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Bułka grahamka 90g     1,23 zł (1,78 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 120g     0,81 zł (2,69 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Margaryna do pieczywa 5g     0,05 zł (2,69 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 10g     0,07 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 120g     0,90 zł (2,99 zł)
Ser gouda tłusty 30g     0,70 zł (3,49 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szynka z indyka 20g     0,94 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×