Darmowa dieta 2200 kcal nr 2343



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami
379 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 14.85 g T: 11.05 g W: 61.28 g (BŁ: 11.07 g)



165   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.



Obiad


Smażona cukinia z kiełbasą
682 kcal
Łączna waga porcji: 970g.

B: 35.56 g T: 50.12 g W: 27 g (BŁ: 8.16 g)



22   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Cukinię i kiełbasę kroimy w kostkę, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu.


Podwieczorek


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka z granatem i serem feta
412 kcal
Łączna waga porcji: 335g.

B: 14.77 g T: 28.78 g W: 26.04 g (BŁ: 5.13 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

24   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy umyte i pokrojone pomidory.
  3. Granat myjemy, rozdrabniamy i dodajemy do reszty.
  4. Ser kroimy w kostkę i również dodajemy do miski.
  5. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, bazylię, sól i pieprz.
  6. Polewamy sosem sałatkę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2242 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 80.33 g
Tłuszcz: 113.58 g
Węglowodany: 244.48 g (w tym błonnik: 34.79 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Cukinia 800g     7,99 zł (8,49 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kiełbasa podwawelska 150g     7,15 zł (28,59 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Musztarda 10g     0,13 zł (2,49 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 50g     2,20 zł (10,99 zł)
Oregano (suszone) 1g     0,17 zł (1,69 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Rukola 50g     3,00 zł (5,99 zł)
Sałata 15g     0,53 zł (4,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×