Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |