Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 165g |
1,27 zł
(1,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
0,64 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
0,40 zł
(7,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Sok z buraków | 75g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 375ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |