Darmowa dieta 2200 kcal nr 5191



Śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką (wersja bezglutenowa)
416 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 28.35 g T: 19.98 g W: 31.68 g (BŁ: 1.56 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

21   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Obiad


Makaron z tuńczykiem (wersja bezglutenowa)
619 kcal
Łączna waga porcji: 512g.

B: 28.23 g T: 14.05 g W: 97.97 g (BŁ: 4.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

15   37

Przepis:

Makaron przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i pokrojone w kostkę suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną suszonego chilli i łyżką suszonej słodkiej papryki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy tuńczyka, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2177 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 91.93 g
Tłuszcz: 63.68 g
Węglowodany: 332.03 g (w tym błonnik: 43.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 80g     1,82 zł (5,69 zł)
Natka pietruszki 30g     2,63 zł (4,38 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Pomidory 520g     2,77 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 33g     0,87 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śledź marynowany 150g     3,64 zł (8,49 zł)



×