1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
| Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
0,30 zł
(3,99 zł) |
|
| Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
0,20 zł
(2,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
| Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 760ml |
7,21 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Seler, korzeń | 30g |
0,12 zł
(2,69 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Ziemniaki | 30g |
0,06 zł
(3,69 zł) |