Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula | 540g |
1,28 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Kalafior | 2640g |
43,96 zł
(49,95 zł) |
|
Kapusta biała | 4500g |
8,54 zł
(11,38 zł) |
|
Kiełki brokuła | 16g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 43g |
5,14 zł
(5,98 zł) |
|
Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
0,04 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Passata pomidorowa | 2100g |
17,97 zł
(17,97 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1.5g |
0,13 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól himalajska | 15g |
0,15 zł
(3,49 zł) |
|
Tuńczyk w oleju | 85g |
2,75 zł
(5,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |