Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 200g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |