Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 450g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |