Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 250g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |