Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 180ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 7g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 50g |
![]() |