Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 800g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |