Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 65g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 250g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 925g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 215g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 248g |
![]() |