Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 550g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 25g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 156ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |