propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 320g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |