1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 110g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 350g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |