Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |