Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.
Autor: qba100
Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 374g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Serek typu "Fromage" naturalny | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |