Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 540g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |