Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 840g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.8g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 254g |
![]() |
|
Jarmuż | 1000g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1400g |
![]() |
|
Marchew | 540g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.8g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.04g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 540g |
![]() |
|
Por | 560g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |