W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 8g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |