Darmowa dieta 2300 kcal nr 45425



Śniadanie


Bułka z twarożkiem
654 kcal
Łączna waga porcji: 406g.

B: 50.6 g T: 21.2 g W: 69.42 g (BŁ: 6.86 g)

Wegetariańskie  

75   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.



Drugie śniadanie


Kanapki z mozzarellą, słonecznikiem i pomidorem
403 kcal
Łączna waga porcji: 308g.

B: 20.92 g T: 17.42 g W: 45.18 g (BŁ: 8.1 g)

Wegetariańskie  

63   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.

Autor: qba100



Obiad


Indyk curry
689 kcal
Łączna waga porcji: 916g.

B: 55.13 g T: 14.79 g W: 93.38 g (BŁ: 17.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

39   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pokrojone w kostkę mięso przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 5 - 10 minut. Wyjmujemy z lodówki i smażymy (bez dodatkowego tłuszczu) razem z posiekaną cebulą, cukinią, papryką i ogórkiem pokrojonymi w kostkę oraz różyczki brokuła i kalafiora. Możemy doprawić odrobiną soli i suszonego czosnku. Chwilę smażymy, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa nieco zmiękną (ok 7 - 10 minut). Podajemy z ryżem przyrządzonym według przepisu na opakowaniu.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2336 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 140.5 g
Tłuszcz: 80.21 g
Węglowodany: 288.06 g (w tym błonnik: 45.13 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 120g     1,80 zł (7,49 zł)
Bułka grahamka 100g     1,37 zł (1,78 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 120g     1,20 zł (8,49 zł)
Curry 6g     0,41 zł (1,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 90g     0,70 zł (1,39 zł)
Kalafior 120g     2,00 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 13g     0,32 zł (2,49 zł)
Ogórek gruntowy 90g     1,65 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pierś z indyka 200g     4,83 zł (14,49 zł)
Pomidory 170g     0,90 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 175g     1,31 zł (2,99 zł)
Ser mozzarella 60g     1,53 zł (3,19 zł)
Ser twarogowy półtłusty 200g     3,19 zł (3,99 zł)
Szczypiorek 6g     0,60 zł (2,49 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×