Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 120g |
1,80 zł
(7,49 zł) |
|
| Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 120g |
1,20 zł
(8,49 zł) |
|
| Curry | 6g |
0,41 zł
(1,69 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 120g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 13g |
0,32 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pierś z indyka | 200g |
4,83 zł
(14,49 zł) |
|
| Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 175g |
1,31 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser mozzarella | 60g |
1,53 zł
(3,19 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |