1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 55g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |