1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 70g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 80ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |