Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 54g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 160g |
![]() |
|
Limonka | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 10g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 22g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pasta curry (czerwona) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 160g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 800g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 600g |
![]() |
|
Woda | 540ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Zioła prowansalskie | 2g |
![]() |