1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 165g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 350g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |