Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |