Darmowa dieta 2300 kcal nr 81213



Śniadanie


Jaglanka z figami
490 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 18.44 g T: 19.55 g W: 62.42 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

4   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Pulpeciki z makaronem (wersja bezglutenowa)
771 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 25.38 g T: 38.87 g W: 81.74 g (BŁ: 3.16 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

25   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.



Podwieczorek


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Kolacja


Dorsz duszony w porach z pomidorową kaszą jaglaną
413 kcal
Łączna waga porcji: 395g.

B: 38.69 g T: 3.23 g W: 61.19 g (BŁ: 6.54 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

22   36

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Dorsza dopraw, wyłóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Por pokrój i dodaj do ryby. Całość piecz około 30 minut w 180 stopniach.
  3. Kaszę ugotuj do miękkości, dodaj przecier i dopraw.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2252 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 107.55 g
Tłuszcz: 79.22 g
Węglowodany: 292.5 g (w tym błonnik: 28.45 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bułka tarta (bezglutenowa) 20g 0,00 zł (0,00 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dorsz, świeży, filety bez skóry 330g     25,29 zł (45,98 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jaja kurze całe 45g     0,31 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 140g     1,36 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 62g     1,15 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy 70g     1,59 zł (5,69 zł)
Mielone mięso wołowe 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 70g     0,37 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)



×