Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |