Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 105g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 192g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |