Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 230g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 128ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 41g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |