Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |