1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy w wodzie, w między czasie kroimy ananasa. Do miski dodajemy kukurydzę, ananasa, ugotowany ryż oraz usmażonego kurczaka, mieszamy. Na końcu dodajemy majonez.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas plastry w syropie | 45g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 30g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |