1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Bułka grahamka | 70g |
0,96 zł
(1,78 zł) |
|
Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
6,08 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
0,10 zł
(12,49 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
0,40 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |