Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 800g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 110g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 300g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 300g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 22g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Parówki 100% z mięsa | 105g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 1g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |