1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.3g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0.3g |
![]() |