Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 640g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 151g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 180ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2.1g |
![]() |
|
Woda | 145ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |