Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |