Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 700g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 500g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |
|
Woda | 150ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 250g |
![]() |