Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Marchew | 145g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 375ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |