Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |