Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 510g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 90g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |