Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |